Actuele projekten

Deze projekten hebben op dit moment uw hulp nodig:

Bijbels Pakistan

De team van Potohar Evangelistic Outreach Fellowship zijn al vele jaren toegewijd aan het brengen van het Goede Nieuws aan de mensen in Pakistan. Zij doen dit vooral door het uitdelen van bijbels. Broeder Arshad maakt op een dag iets bijzonders mee: “We liepen door een nauwe, stoffige straat toen we een ‘Peer Sahib’, een beschermer van een heiligdom, tegenkwamen. Hij nodigde ons uit om samen thee te drinken. We dachten dat hij ons naar een theehuis zou brengen, maar hij nam ons mee naar zijn eigen huis en bracht ons naar de mannenkamer. Hij vertelde daar over zijn familie problemen. Ik bood hem aan om op de christelijke manier voor hem te bidden. Normaal bidden beschermers voor de mensen. Hij stemde toe en bood ons zijn troon aan, waarop hij zat. Hij dwong mij om daarop te gaan zitten en ik bad voor hem en zijn familie. Daarna aten we samen waarbij ook zijn vrouw aanwezig was. Dit is erg ongebruikelijk. Bij ons vertrek bood ik hem een Urdu bijbel aan. Hij beloofde ons hier regelmatig in te zullen gaan lezen.
Zo zijn er steeds openingen om het Woord van God te delen met de mensen.

We willen hen graag ondersteunen met 450 bijbels. PAK.2019.01 450 x € 5,-     € 2.250,-


Theologisch onderwijs India

Op 23 september 2019 is het Havilah Bible College gestart in Kakinada, India. De eerste lessen waren er 35 voorgangers van verschillende kerken, maar dit zal nog oplopen tot 40 studenten. Dit onderwijs wordt erg gewaardeerd door voorgangers die niet de kans hebben gekregen om naar een Bijbelschool te gaan. Pastor Jacob Ramanaiah van de Beracah Kerk in Kota, India zegt over een vorige cursus:  “Ik ben al 15 jaar voorganger. Oorspronkelijk was ik werkzaam als paramedicus in het Nellore District. Maar God heeft mij op een bijzondere manier tot deze bediening geroepen. Ik ben getrouwd en we hebben twee dochters die een opleiding tot paramedicus doen. Ik heb nooit de mogelijkheid gehad om theologisch onderwijs te volgen en voelde dit gemis vele jaren. Dankzij het Bible College, dat bij ons in de buurt gekomen is, kunnen mijn vrouw Shymala en ik nu Gods Woord bestuderen. We krijgen onder andere les in de tien belangrijkste leerstellingen en in een overzicht van het Oude en Nieuwe Testament. Omdat we met een interactieve methode les krijgen, kunnen we wat we leren meteen in praktijk brengen. De cursus wordt elke maand drie dagen lang van 18.00 – 22.00 uur gegeven. We zijn heel dankbaar dat we nu meer toegerust worden om onze gemeente te dienen.

IND.2019.05 voor een half jaar 40x € 37,50   € 1.500,-


Kerstpakket voor weduwen in Sierra Leone

Over de hele wereld geven mensen elkaar aan het eind van het jaar cadeautjes. In Nederland met Sinterklaas of Kerst. In andere landen bijna altijd met Kerst. Ook in Afrika is deze gewoonte doorgedrongen, alhoewel niet iedereen hieraan kan deelnemen. Juist voor die mensen, die ‘niets te verwachten hebben’ van hun omgeving, omdat ze oud zijn, geen familie meer hebben, en zelfs voor Afrikaanse begrippen te arm zijn, willen we iets doen. We willen ze een kerstpakket aanbieden om zo even de strijd om het bestaan wat makkelijker te maken. En ook om Gods liefde voor hen heel concreet en tastbaar te maken. Het pakket zal bestaan uit een zak rijst, blikjes vis, groentezaden, een paar uien, eiwitrijke biscuits en een evangelie.
Het gaat om weduwen (natuurlijk ook weduwnaars) die al langere tijd op zichzelf zijn aangewezen en bovendien vaak ernstig getraumatiseerd zijn door gebeurtenissen tijdens de burgeroorlog, een aantal jaar geleden. De meesten van hen hebben in die tijd hun geliefden verloren.

PS. ook NA de kerst is een voedselpakket en een evangelie welkom en nodig!

SL.2019.05
Per pakket € 15 voor 120 weduwen gaat het om € 1800


Proclaimers (audio bijbels) voor Sierra Leone

Een proclaimer, oftewel audio bijbel is een met de hand aangedreven recorder waarop een bijbelgedeelte of -verhaal in een lokale taal wordt voorgelezen. Ze kunnen ook afspelen op een batterij en hebben een zonnecel, waarmee hij kan worden opgeladen. Deze proclaimers zijn ideaal te gebruiken voor analfabeten, of op plekken waar nog geen bijbel in de lokale taal beschikbaar is. Meestal zitten mensen in een kring en luisteren dan samen met de evangelist naar de boodschap. In het binnenland van Sierra Leone zijn ze een heel goed middel om mensen met het evangelie te bereiken. Een ander voordeel is, dat men ze kan beluisteren met behulp van een koptelefoon. Op deze manier kan men in alle rust luisteren en voorkomen dat men lastig gevallen wordt door personen die liever niet willen dat de kerk groeit. Ook hier wordt vervolging steeds reëler en zijn er steeds vaker gewelddadige incidenten.

SL.2019.06
Voor 50 proclaimers wordt € 1950 gevraagd.

 


 

 

 

DutchEnglishFrench